A Revolut mostantól az EGT területén élő lakossági ügyfeleinek is lehetővé teszi a helyi forint pénznemű feltöltést a Raiffeisen Bank segítségével - közölte a társaság. Ezzel az új megoldással a Revolut gyűjtőszámla-adatokat biztosít az ügyfeleinek, az egyes ügyfeleket pedig egyedi pénztárca-referenciaadatok különböztetik meg.

Az új, forintalapú számlaadatoknak köszönhetően a forintban indított kifizetések gyorsabban célba érnek. A felhasználók így elfelejthetik a hosszú várakozási időket, és utazás közben és külföldről is díjmentesen küldhetnek pénzt a Magyarországon és máshol élő családtagjaiknak és ismerőseiknek, valamint ugyanígy fogadhatnak is tőlük pénzt.

Ha valaki pénzt küld egy ügyfél helyi forint-számlájára, annak meg kell adnia ezt az egyedi referenciát közleményként, ellenkező esetben az átutalás nem ér célba. Ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy küldjék el a helyi számlaadataikat a családtagjaiknak és az ismerőseiknek, hogy minél előbb megkapják tőlük a Revolut-számlájukra feltöltött pénzt.

A londoni székhelyű, 23 irodájában több mint 2000 főt foglalkoztató Revolut a világ egyik legnagyobb fintech vállalata, világszerte több mint 12 millió ügyfelet szolgál ki. Indulása óta a Revolut több mint 1 milliárd tranzakciót dolgozott fel, ezek összértéke meghaladta a 100 milliárd dollárt.