Rezsicsökkentő módszerrel robbant az IKEA

Az IKEA az LG Chemmel és a Solarcenturyvel közösen egy új megoldást kínál Angliában. A trió együttműködése komoly rezsiköltség-csökkentést hozhat a vásárlóknak, ugyanis egy napenergia tárolására alkalmas új rendszert dobnak piacra. Az eszközt egyelőre nem lehet megvásárolni Magyarországon, de az IKEA bízik benne, hogy hamarosan a magyar vásárlóknak is elérhető lesz - értesült a Portfolio.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 5. szombat, 14:06
Fotó: Reuters

Az IKEA egy olyan napenergia tárolására alkalmas megoldást nyújt majd az angol vásárlóknak, amivel az energiaköltségeken tudnak faragni. Az új megoldás nem lesz olcsó, a pontos ár attól függ, hogy mekkora akkumulátorkapacitást (3,3 kWh és 6,5 kWh között) vásárolnak, de alapvetően 9000 dollárral (kb. 2,3 millió forint) kell számolni - kalkulálnak a portálon.

Akik már rendelkeznek napelemekkel egy olcsóbb csomagot is tudnak vásárolni, amiben csak az energiatárolásra alkalmas berendezést vásárolják meg, ez már 6000 dollár (1,5 millió forint) alatt is kapható lesz. Az IKEA megoldása egyébként hasonlít a Tesla Energy által kínált rendszerhez, ahol a lakossági fogyasztók a cég Powerwall elnevezésű egységében tárolhatják az energiát.

A lakossági napelemek és a napenergiát tároló egységek egyelőre csak Angliában elérhetőek, bízunk abban, hogy mihamarabb a magyar vásárlók is találkozzanak vele az áruházakban - válaszolta a portálnak az IKEA magyar leánya.

HOZZÁSZÓLÁSOK