Robbanásveszélyes az új csúcsmobil - globális visszahívás jön

Komoly bakiba szaladt bele a Samsung, ráadásul pont legújabb csúcskészülékükkel, a Galaxy Note 7 telefonnal.
Napi.hu, 2016. szeptember 2. péntek, 11:34
Fotó: Napi.hu

Az összes Galaxy Note 7 csúcsmobilt visszahívja a Samsung, miután a készülékek töltés közben felrobbanhatnak - írja az Index a dél-koreai Yonhap hírügynökségre hivatkozva.

A Samsung hivatalosan is bejelentette már a példátlan csereakciót, adataik szerint egymillió telefonból 24-nél található a hiba.

A robbanásveszély miatt a készülékek szállítását már egy nappal korábban felfüggesztették, és a dél-koreai cég vizsgálatot indított az ügyben. A Yonhap viszont úgy tudja, hogy a Samsung már világszerte tárgyal a visszahívásról azokkal a szolgáltatókkal is, amelyeknél már megvehető a mobil, a Verizon nevű amerikai telekomóriás például név szerint is előkerül. A hírek szerint a nagy-britanniai megjelenést is elhalasztották.

Egy ilyen nagy és kínos hiba mindenképpen érzékenyen érintene egy gyártót, de a Samsungnak azért lehet különösen nagy érvágás, mert az utóbbi időszakban a cég nem teljesített túl jól, a legújabb, 7-es számozású modelljeitől a szakértők óriási sikert és a cég teljesítményének stabilizálódását várták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.09.02 11:42

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html