A cég külön oldalon tájékoztatja a tulajdonosokat a tennivalókról.

A program azt követően indult el, hogy szeptember 2-án a gyártó azonnali hatállyal leállította a Note7 készülékek gyártását és forgalmazását, miután egy vizsgálat során egyedi akkumulátorhibát tárt fel.

A Note7 készülékcsere programmal párhuzamosan a Samsung új kiegészítő lépéseket is bevezet. A cég elküld egy szoftverfrissítést a készülékekre, amely nem engedi 60 százaléknál jobban feltölteni az akkumulátorokat. Emellett a felhasználók egy oldalon ellenőrizhetik készülékük IMEI-számát, amelyből kiderül, hogy érintettek-e a problémával.

Azok a felhasználók, akik kicserélik meglévő Note7 készüléküket, az akkumulátor ikon UX frissítésnek köszönhetően teljesen biztosak lehetnek abban, hogy új készülékük nem érintett az akkumulátor problémában. Minden olyan Note7 eszköz ugyanis, amely értesítési és készenléti üzemmód-felületén, valamint a folyamatosan aktív (Always-On) kijelzőjén zöld színű akkumulátorjelzés jelenik meg, biztonságosan tölthető. Ez a UX frissítés ettől a héttől válik elérhetővé, a pontos időpont a különböző piacokon változó lehet.