Roham az IKEA-áruházakban: ezt akarta a tömeg

Pekingben óriási a hőség, így igen sokan keresik a lehűlés lehetőségét a légkondicionált áruházakban.
Dzindzisz Sztefan, 2016. július 4. hétfő, 16:06
Fotó: MTI/AP

Sokan viccelnek azzal, hogy az IKEA a legközelebbi dolog, amit a kínaiak többsége egy fejlett országból láthat - kezdi írását a shangaiist.com. A felütés nem véletlen, hiszen az utóbbi napokban tapasztalt hőség után egyre több kínai érzi úgy, hogy ideje hűsölni egyet a svéd áruházban.

"Ingyenes, hideg van és mindenki csinálja" - mondta a Beijing Morning News-nak az egyik pihenő kínai, aki saját állítása szerint minden délután betér egy kicsit lehűlni. A lap riportere egyébként a próbasétáján több hasonló esettel is találkozott: volt olyan pár, aki egy ágyban heverészve nézett egy filmet egy Ipaden, volt, aki úgy horkolt egy kanapén, hogy közben keze a gatyájában volt.

Persze az így megjelenő tömeg hatással van a forgalomra is. "Ezek az emberek egyáltalán nem tudnak rendesen viselkedni, valakinek meg kéne leckéztetni őket" - mondta az egyik betérő vevő. Ugyanakkor az áruház menedzsere szerint ő maga nem sokat tud tenni a zavaró gyakorlat ellen: a cégnél alapelv ugyanis, hogy minden bútort ingyen lehet használni. Amit tenni tudnak, hogy megkérik az "vásárlókat", hogy udvariasak és tiszteletteljeseket legyenek.

A jelenség annyiban nem új, hogy korábban is előfordult, hogy a zsúfoltság elől néha az IKEA-ba mentek aludni a kínaiak. Az utóbbi időben azonban egyre több ilyen eset volt, amiket az is segített, hogy tavaly a cég vezetése kiállt amellett, hogyha valaki akar, akkor hadd aludjon az áruházakban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

enikova, 2016.07.05 14:17

@enapi@citromail.hu: Ennyi erővel utáljunk mindent, ami a használati útmutató leszarásából adódóan nem megfelelően szerelve és rögzítve baleset/életveszélyes.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

enapi@citromail.hu, 2016.07.04 16:59

IKEA komódot!!! Minden gyerekgyilkos álma...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html