Romániában is húsüzemekben jelent meg a koronavírus

A Smithfield romániai sertéshús-feldolgozó gyár 93 dolgozója fertőződött meg koronavírussal, ezért felfüggesztették egy hétre az üzem működését - jelentette hétfőn a román média. Egy Vaslui megyei csirkefeldolgozó üzemben is megfertőződött 59 dolgozó.
Domokos Erika, 2020. július 20. hétfő, 17:28
Fotó: Shutterstock - A kép illusztráció.

Az üzem Temes megyében található, a termelés csak egy alapos fertőtlenítés és a dolgozók újabb tesztelése esetén indulhat újra. A megfertőződöttek tünetmentesek, ezért nem szorulnak kórházi kezelésre, elkülönítésben vannak - írja az MTI.

A Mediafax hírügynökség szerint 804 tesztet végeztek, amiből egyelőre 488-nak van meg az eredménye, így nem kizárt, hogy a fertőzöttek száma nőni fog.

A Smithfield Románia legnagyobb húsfeldolgozója, tavaly 90 százalékkal 53 millió lejre nőtt (3,8 milliárd forint) nyeresége, 1,2 milliárd lej (87,6 milliárd forint) árbevétel mellett. A Smithfieldnek Romániában 47 farmja és takarmányüzeme van, amelyek kiszolgálják az évi 1,3 millió sertés feldolgozására képes Temes megyei üzemet.

A Smithfieldet 2015-ben vásárolta meg a kínai tulajdonban levő hongkongi székhelyű WH Group.

Hétfőn jelentették be azt is, hogy az ország keleti részén egy Vaslui megyei csirkefeldolgozó üzemben is megfertőződött 59 dolgozó. A fertőzési gócra azt követően derült fény, hogy koronavírust mutattak ki az üzem három dolgozójánál, ezt követően döntöttek valamennyi alkalmazott teszteléséről.

Romániában az elmúlt héten rekordszámú, 5191 új típusú koronavírusos fertőzéses esetet jelentettek a hatóságok.

Németországban júniusban egy Rheda-Wiedenbrückben működő sertésfeldolgozóban ezernél is több koronavírus-fertőzést regisztráltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2020.07.21 10:36

A husfeldolgozo uzemekben fertozodnek meg a dolgozok a KORONA virussal.
Tehat itt az ideje, hogy a feldolgozasra kerulo ALLATOKAT is tesztelni kell. Ne legyenek kivetelek a haziallatok sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html