Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A diszkont légi társaság tavaly több mint 5,5 millió utast szállított a romániai járatain, ami 23 százalékos növekedésnek felelt meg az előző évi adathoz képest - írja az MTI.

A vezérigazgató elmondta, hogy az idei első tíz hónapban 6,1 millió utast szállítottak, ami 32 százalékos növekedést jelent. 2017-ben várhatóan meghaladják a 7 millió utast, ami megfelel az év eleji becsléseknek. A légi társaság 2018-ban további 18 százalékos utaslétszám-bővüléssel számol. Valamennyi romániai repülőtérrel számolnak, a Brassóban tervezett légi kikötő amennyiben megépül, onnan is fognak indítani járatokat. (Amerikába indít járatokat a Wizz Air?)

A brassói repülőtér megépítése évtizedek óta húzódik, az elmúlt években elkészült a kifutópálya, de a terminál felépítése késik. Váradi József elmondta, hogy a Wizz Air számára a romániai piac az egyik legnagyobb. Összesen tíz romániai repülőtérről üzemeltetnek járatokat.

A Wizz Air 2011 óta piacvezető Romániában, addig a Tarom állami légi társaság birtokolta a piac legnagyobb szeletét az utaslétszám alapján. A fő vetélytársa jelenleg a szintén diszkont légi társaságnak számító román Blue Air, amely az idei első kilenc hónapban 3,88 millió utast szállított a tavalyi azonos időszakban jegyzett 2,6 millióhoz képest.

Tavaly összesen 16,4 milliónyian utaztak repülővel a Romániát érintő valamennyi járaton.