Romániában terjeszkedik a Profi

Sokmilliós bankhitel segítségével gyarapítja üzlethálózatát Romániában a Profi.
Barabás T. János, 2016. március 26. szombat, 16:32

A lengyel tulajdonban levő romániai Profi kiskereskedelmi lánc új boltok százait nyitja meg a következő években. Évente legalább 100 új üzletet indítanak, vagyis csaknem megkétszerezik jelenlegi láncuk nagyságát - közölte a Romania Insiderrel Dumitru Dragomir, a Profi Rom Food pénzügyi igazgatója.

2014 végétől ez év elejéig 92-vel növelték üzleteik számát, összesen 367-re. Mostani terjeszkedési programjuk szilárd pénzügyi alapon nyugszik - 39,6 millió eurós hitet kaptak hozzá az Európai Újjáépítési és Fejlesztési (EBRD) és a Raiffeisen Banktól.

A Mediafax román hírügynökség értesülése szerint a társaság célja 500-ra növelni romániai üzletei számát, amelyek között a szabadban álló, önálló épületek mellett lesznek lakóházak földszintén megnyitottak is. Így a beruházások boltonkénti összege 200-400 ezer euróra rúghat. 2016-ban összesen 50 millió eurót terveznek befektetni. Tavaly forgalmuk 40 százalékkal nőtt, s csaknem elérte a 600 millió eurót. A legújabb üzletüket - az idén a 93-dikat - most nyitották meg Nagyváradon. Az Enterprise Investors lengyel befektetési alap tulajdonában levő üzletlánc több mint 9000 alkalmazottal dolgozik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.03.27 19:04

Romániában is jobb lesz a vásárlóerő, mint ebben a kibaxott országban, ahol világ szégyenére lecsórósították a népet, és nevetséges forintárfolyamot értek el.
Tud valaki xarabb valutát a forintnál?
Kádár idejében a zloty 100 egységre volt megadva, a japán yen szintén.
A zloty 70+ huf, a yen 2,5.
A bolgár leva 156 huf
Román lei 70 huf
A lakosság fele a csóri kategóriában tengődik.
Szégyenország!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html