Rossz hírt kapott a Tesco

Nagy-Britanniában az első negyedévben 3,7 százalékkal csökkentek a Tesco eladásai éves szinten a benzin és gázolaj kereskedelmet nem számolva, a külföldi eladások ennél kicsit rosszabbul alakultak, ott 8 százalékos visszaesés volt az első három hónapban.
MTI-Eco, 2014. június 4. szerda, 09:10
Fotó: Reuters

Philip Clarke vezérigazgató szerint az első negyedév nehéz volt a nagy-britanniai piacon, továbbra is visszafogott a lakossági fogyasztás és átalakulóban van a kiskereskedelmi szektor.

A Tesco nehezen tudja felvenni a versenyt az Aldi és a Lidl brit üzleteivel, a Tescónak is csökkenteni kell árait, hogy ne szorítsák ki a piacról.

Philip Clarke 2011-es kinevezése utána a vállalat átszervezésébe kezdett, hogy a Tesco megfeleljen a kihívásoknak, de ez a folyamat még nem fejeződött be, és rövidtávon kedvezőtlenül hat a Tesco nyereségi mutatóira.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tamas970, 2014.06.04 09:24

Visszanyal a fagyi, mi? Anno Magyarországon a Tesco dömpingárakkal szorította ki a magyar kiskereskedőket a piacról, aztán amikor ezek kihaltak/megritkultak, felnyomta az árakat. Most őt fogják kiszorítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html