A méregdrága ruháknak ugyanúgy nem tesz jót a vörösbor, ahogy az olcsóbb társainak sem - mesélte Jerry Pozniak, New York-i Jeeves luxusmosoda tulajdonosa, akit a Business Insider amerikai lap idézett.

Pozniak több mint három évtizede tisztítja a gazdagok ruháit, szolgáltatásai 35- 200 dollárba (10-60 ezer forintba) kerülnek, ügyfelei közé pedig óriási ruhakollekciókkal rendelkező hírességek, milliomosok tartoznak.

Méregdrága ruha, vizesen, zacskóban

Beszélt arról, hogy a vörösboros baleset például az egyik milliárdos hongkongi menyasszony félmillió dolláros (150 millió forintos) Chanel-ruháját küldte a tisztítóba. A behozott ruhákon ételfolt, vizelet, vér, hányás, smink és mindenféle más piszok található. Hiába próbálják álnéven bejelentkezve megúszni a kellemetlenséget az ügyfelei, a kosz a ruhájukon semmiben sem különbözik az átlagemberek ruha-baleseteitől.

Legyen szó például egy 25 ezer dolláros (7,5 millió forintos) Oscar de la Renta esküvői ruháról, amelyben a fotós kérésére vízben fényképezkedtek, majd hetekre benne hagyták egy zacskóban. Akadt olyan dizájner selyemruha is, amelyből a hónaljfoltokat nem lehetett kitisztítani. Vannak olyan gazdag ruhatulajdonosok, akik vanília- és csokifagyifoltot mondtak, pedig egész más volt a ludas.