EB: az RWE felvásárolhatja az E.On energiatermelési üzletágait

Jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a német RWE felvásárolja az ugyancsak német E.On energetikai vállalat energiatermelési üzletágait - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 26. kedd, 19:48
Fotó: Reuters

A brüsszeli testület arra jutott, hogy az E.On megújuló és atomenergia-üzletágának felvásárlása összhangban van az Európai Unió versenyjogi szabályaival.

A bizottság értékelése szerint ez a felvásárlás mindössze kis mértékben növeli az RWE piaci részesedését az áramtermelésben és nagykereskedelemben, ahogy az sem valószínű, hogy ezáltal a cégnek jelentősen nagyobb ráhatása lenne a piaci árakra.

A német versenyhivatal már engedélyezte a tranzakciót.

Az összetett tranzakció nyomán a két német energetikai konszern profilja is megváltozik. A tervek szerint az RWE elsősorban energiatermelő vállalat lesz, az E.On pedig az értékesítésre, az elosztásra és az intelligens hálózatokra összpontosít majd.

Az átalakítással az RWE megvásárolja az E.On megújuló és atomenergia-üzletágának jelentős részét, valamint tőkeemelés révén 16,67 százalékos tulajdonrészt szerez az E.On-ban, amely pedig ezzel párhuzamosan átveszi az RWE kiskereskedelmi és elosztási tevékenységét.

Utóbbi tranzakciót külön eljárás keretében vizsgálja az Európai Bizottság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.02.26 20:58

Az RWE mögött pedig az orosz zsidó Fridman áll, egy bizonyos Letter One nevű kamucéggel és kb. 50 milliárd dollárral, amit a TNK-BP kivásárlásakor kapott Vlagyimir Vlagyimirovicséktól. Just FYI.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html