A Tesco Plc azt tervezi, hogy az év végén előáll első saját márkaneve alatt forgalmazott mobiltelefonjával Nagy-Britanniában. A mobilokra a Google Android operációs rendszerét telepítik, képességeiket nagyjából a Samsung Galaxy S5 telefonjának szintjére lövik be - tudta meg a BBC. Philip Clarke, a kiskereskedelmi lánc vezérigazgatója egy rádióinterjúban azt is elmondta, hogy a mobilokat úgy fogják értékesíteni, hogy azokra előre feltelepítik a Tesco szolgáltatásait.

Az okos mobil követi a Tesco saját táblakomputerét, a Hudlt, amelyet eddig félmilliós darabszámban értékesítettek. Ennek a gépnek a felfrissített változata, a Hudl 2 szeptemberben kerül a hipermarketek polcára - jelentette be Clarke. Ezt a készüléket a táblagéppiac aljának megfelelő szintre árazták be - 119 fontért (44,5 ezer forint) kapható. A Hudl olyan komputerekkel versenyez, amelyek viszonylag egyszerű képességeket kínálnak.

Az okos telefonnal más stratégiát követnek: ez a piac magasabb szegmensében lévő készülékekkel száll majd ringbe, ám ezen belül agresszíven fogják meghatározni az árát, azaz minden bizonnyal viszonylag olcsón fogják adni. Clarke azt is jelezte, hogy 2020-ig a Tesco élén kíván maradni. Mint mondta, most 54 éves, és a hozzá hasonló menedzserek nagyjából 60 éves korukban vonulnak vissza. Mindez nem jelenti azt, hogy a befásulhat a munkájába, ugyanis mindig rengetegen vannak körülötte, akik ellátják tanácsokkal, hogyan kellene végezni a munkáját.