Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legnagyobb osztrák távközlési cég, az állami monopóliumból átalakult Telekom Austria profitja 82,3 millió euróra csökkent a második negyedévben az előző évi 96,3 millió euróról - jelentette a társaság. Az elemzők ennél kisebbb visszaesésre számítottak, a konszenzus 84,1 millió eurós nyereségről szólt. Az árbevétel 7 százalékkal, 1,19 milliárd euróra csökkent a remélt 1,22 milliárd helyett - írja a Bloomberg.


A profitcsökkenés fő oka egyértelműen Kelet-Európa, a társaság hét térségbeli országban üzemeltett leányvállalatot. A cég költségcsökkentési programmal válaszol mobil üzletágában a visszaesére - mondta a cég vezérigazgatója, Hannes Ametsreier az eredmények közlésével párhuzamosan. Kelet-Európa helyzete változatlanul bizonytalan, a devizák leértékelődése valós veszély - mondta a cégvezető.


A fixvonalas bevételek 13 százalékkal estek vissza, 457 millió euróra, összesen 12 600 előfizető mondta fel a negyedévben szerződését. A mobilüzletág operatív profitja 3 százalékkal csökkent, 152 millió euróra.


A társaság megerősítette éves eredmény-előrejelzését, e szerint 1,9 milliárd euró EBITDA-t vár az év egészére. A cég fontolgatja annak lehetőségét, hogy szabad cash-flowjának egyharmadát jövőre sajátrészvény vásárlásokra költse.