Nagy lépésre szánta el magát a Samsung - itt a bejelentés

A dél-koreai Samsung Electronics Co. Ltd. felhagyott a mobiltelefonok gyártásával Kínában, a világ legnagyobb okostelefon-piacán a helyi cégek egyre erősödő konkurenciája miatt.
Szepesi Anita, 2019. október 2. szerda, 11:26
Fotó: Reuters - Képünk illusztráció.

A Samsung szerdai bejelentése szerint bezárta a dél-kínai Huizhou városban működő utolsó üzemét azt követően, hogy júniusban már csökkentette ott a termelést. Egy másik kínai üzemében pedig már tavaly év végén leállította az okostelefonok gyártását a dél-koreai konszern - írta az MTI.

A Samsung piaci részesedése a kínai okostelefon-piacon az idei első negyedévben alig 1 százalékra zsugorodott a 2013 közepi mintegy 15 százalékról a Counterpoint piackutató cég adatai szerint. A Samsung piaci részesedését elsősorban a Huawei Technologies és a Xiaomi Corp. kínai technológiai cégek hódították el.

Közleménye szerint a bezárt kínai üzemekben működő gyártósorokat a nemzetközi piaci igényeknek megfelelően más üzemeibe telepíti át a Samsung. A Samsung az utóbbi években elsősorban alacsony költségű régiókban, Indiában és Vietnamban bővítette gyártási kapacitását.

HOZZÁSZÓLÁSOK