Rekord a Samsung Electronicsnál

Több mint 20 százalékkal emelkedett, rekordszintű volt a Samsung Electronics működési nyeresége a szeptember végével záródott negyedévben. A cég mobiltelefon-gyártó ágazata fékezte a nyereségnövekedést, a félvezetőgyártó ágazat ugyanakkor jól teljesített - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. október 5. péntek, 07:44
Fotó: Napi.hu

A dél-koreai elektronikai konszern pénteken nem végleges adatként azt közölte, hogy a működési eredménye 17,5 ezer milliárd won (15,5 milliárd dollár, 100 won=24,96 forint) volt. Ez 20,4 százalékos növekedés éves összevetésben, ami minimálisan felülmúlta a szakértők által várt 17,2 ezer milliárd wont.

A második negyedévben szerényebben, 6 százalékkal nőtt a Samsung működési eredménye. A szeptember végével záródott három hónapban a cég bevétele az elemzői várakozásoknak megfelelően 4,8 százalékkal, 65 ezer milliárd wonra emelkedett éves szinten.

A dél-koreai vállalat október végén ismerteti a végleges adatokat és azt, hogy pontosan miként szerepelt a negyedévben a cég mobil- és félvezető-gyártó ágazata.

A Samsung árfolyama a szöuli tőzsdén stagnált reggel fél nyolckor, amikor a börze irányadó mutatója 0,34 százalékos mínuszban állt.

Forrás: Jung Yeon-Je/AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK