Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Sberbank 15,48 milliárd török líráért (2,8 milliárd dollár, 1 török líra=50,84 forint) adja el az ötödik legnagyobb török bank, a Denizbank 99,85 százalékát a tavaly májusi előzetes megállapodásban szerepelt 14,6 milliárd líra helyett.

A Denizbank 0,15 százalékos részesedése tőzsdén forog.

A tényleges eladási ár megközelíti az 5 milliárd dollárt, ami tartalmazza például a Sberbankkal szembeni török banki tartozás átvállalását - írta az MTI.

Tervek szerint az idei második negyedévben zárják le az ügyletet. A Sberbank 2012-ben szerezte meg a Denizbank 99,85 százalékát a Dexia belga bankcsoporttól mintegy 3,5 milliárd dollárért.

Az Emirates NBD aktíváinak értéke mintegy 128 milliárd dollár, ennek alapján az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb bankja. A dubaji székhelyű bank erőteljes külföldi terjeszkedést kezdett és már jelen van Egyiptomban, Szaúd-Arábiában, Indiában, Szingapúrban és Nagy-Britanniában, képviselete van Kínában és Indonéziában.

A Denizbank 751 fiókkal rendelkezik, ebből 708 Törökországban működik, míg Ausztriában, Németországban, Bahreinben, Oroszországban és Cipruson összesen 43 fiókja van. A Denizbank mintegy 15 ezer embert foglalkoztat.