Így takaríthat meg sok energiát

Eergiafelügyelettel, automatizálással jelentős működési költséget lehet megtakarítani - állapította meg a Schneider Electric energiamenedzsmenttel és automatizálással foglalkozó nemzetközi cég tanulmánya.
Domokos László, 2019. március 3. vasárnap, 10:50
Fotó: Napi.hu

A tanulmány 41 országban a Schneider Electric EcoStruxure platformot használó 230 projektet elemez épületek, adatközpontok, ipar és infrastruktúra területen - írta az MTI.

Az eredmények alapján a műszaki folyamatok digitalizálása átlagosan 35 százalékos megtakarítást eredményez a beruházási költségek és a folyamatok ütemezése terén. Ezenkívül az új rendszerek és eszközök üzembe helyezési költsége is átlagosan 29 százalékkal csökkenthető.

A vállalatok átlagosan 24 százalékos energiamegtakarításról számolnak be, amely a digitális átalakításra vezethető vissza.

Az ipari alkalmazások területén a digitális átállás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kisebb ráfordítással jobb eredményeket érjenek el. Az energiafelügyeleti és az automatizált gyártási folyamatok hatására akár 50 százalékkal nőhet a termelékenység a teljes értékláncon.

A Schneider Electric vezető szerepet játszik a lakóházakat, épületeket, adatközpontokat, valamint infrastruktúra- és ipari környezeteket érintő energiagazdálkodási feladatok digitális átalakításában és automatizálásában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.03.03 10:57

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html