Koronavírus: újabb autógyár kezdett lélegeztetőgépek összeszerelésébe

A Volkswagen konszern spanyol leányvállalata a Seat lélegeztetőgépek gyártását kezdte meg a Barcelona melletti üzemében - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2020. április 1. szerda, 13:17
Fotó: Getty Images

A Seat az üzem egyik gyártósorán, amin eredetileg a Leon modelleket szerelték össze, 150 alkalmazott foglalkoztatásával megindult a lélegeztetőgépek gyártása. A cég által gyártott lélegeztetőgépeket még engedélyeztetni kell az illetékes hatóságokkal.

A járványveszély miatt világszerte megugrott a kereslet a különböző gyógyászati berendezések iránt és már az ágazaton kívüli vállalatok egész sora megkezdte a szükséges berendezések gyártását.

A Seat anyavállalata a Volkswagen konszern is vizsgálja annak a lehetőségét, hogy 3D nyomtatókkal megkezdje a lélegeztetőgépek műanyag alkatrészeinek a gyártását. A Siemens is felszabadította 3D nyomtató kapacitását a célra. Az Egyesült Államokban pedig a Ford és a General Electric 50 ezer lélegeztetőgépet készül gyártani száz napon belül. Donald Trump amerikai elnök bedig szinte követeli a nagy autógyárakat, hogy kezdjenek lélegeztetőgépeket készíteni.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK