A Volkswagen-csoporthoz tartozó Seat rekordot ért el az idén - közölte a magyar importőr, a Porsche Hungaria.

Márkarekord

Az év első hét hónapjában a márka világszerte összesen közel 370 ezer autót, júliusban pedig több mint 55 ezer autót szállított le. A féléves adat 8 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, a júliusi eredmény pedig 5 százalékos többletnek felel meg. Egyúttal csúcsot jelent a Seat életében, a márka ugyanis soha nem adott még el ennyi autót a korábbi évek azonos időszakaiban.

A Seatokra Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Svájcban, Hollandiában, Svédországban és Dániában volt nagy kereslet, ezeken a piacokon két számjegyű növekedést ért el a márka.

Mi történt a magyar piacon?

Magyarországon a Datahouse adatai szerint az év első hét hónapjában összesen 1316 darab autót adott el, szemben az egy évvel korábbi 1246 darabos eladással, azaz a magyar piacon 6 százalékos bővülést ért el.

Az idén eladott Seatokból 233 darab került magánszemélyekhez, a különböző modellek közül a körükben messze az Arona a legnépszerűbb, ebből összesen 162 vásároltak. A cégek 1033 Seatot vásároltak a szóban forgó időszakban. A cégeknél a Leon volt a főszereplő, ebből 453 darab talált gazdára, az Aronából pedig 396 darab.

Arról, hogy az Aronával mennyiért autózhat hosszú távon, a Buksza itt elérhető cikkében olvashat részletesen.