BUX
38240

Sehol se repül jövőre a Red Bull

Egy év szünetet tart 2011-ben a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő-világbajnokság - jelentette be a versenysorozat honlapján a szervező Red Bull Air Race GmbH.

NAPI, 2010. július 29. csütörtök, 14:54

A pihenőt arra használja fel a szervezet - szól a hivatalos indoklás - , hogy felgyorsítsa a technológiai előrelépéseket, növelve a már most is magas biztonsági színvonalat. Ehhez át kell tekinteni a főbb szervezeti és kereskedelmi kérdéseket, beleértve, hogy erős partneri kapcsolatokat építsenek ki az eseménysorozatnak helyet adó városokkal, ami biztosítaná a hosszú távú versenynaptár összeállítását.

Mint emlékezetes, az idén augusztus 19-20-ra tervezett budapesti futamot július közepén törölték (Napi, 2010. július 14.), miután a Nemzeti Közlekedési Hatóság elutasította a légtér kijelölésére vonatkozó kérelmet, biztonsági okokból. Egy héttel korábban a portugáliai futamot mondták le a szervezők; idén még egy lesz augusztus 7-8-án, a németországi Lausitz motorversenypályáján.

A szünet hírét nagy csalódással fogadták az egyik látványos helyszínen, az ausztráliai Perth-ben, ahol idén a verseny történetének első komolyabb balesete történt, amikor egy gép még gyakorlórepüléskor belecsapódott a Swan folyóba - a pilótának nem esett baja. A helyi idegenforgalmi szakértők szerint az esemény évi 12 millió dollárt jelentett a városnak, de az ausztrál szállodaszövetség elnöke úgy véli, évi 20 milliós mínusszal is járhat a műrepülőverseny kiesése.