Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orvosi képalkotói gépeket és diagnosztikai berendezéseket gyártó német vállalat hétfőn közölte, hogy adózás utáni nyeresége éves összevetésben 36 százalékkal, 507 millió euróra, bevétele pedig 12 százalékkal, 4 milliárd 142 millió euróra emelkedett a szeptember 30-án zárult negyedévben. Az összehasonlítható eladások növekedési üteme 8 százalékra rúgott. Elemzők 483 millió euró profitot és 5,5 százalékos összehasonlítható bevételnövekedést vártak.

Bernd Montag vezérigazgató kijelentette, hogy az erős évvégének köszönhetőn a vállalat meghaladta növekedési előrejelzését. A 2019-es pénzügyi évben az árbevétel 8,1 százalékkal, 14,5 milliárd euróra nőtt, az összehasonlítható eladások 6 százalékkal emelkedtek. Az adózás utáni nyereség 23,5 százalékkal, 1,58 milliárd euróra emelkedett. Az egy részvényre jutó nyereség higított értéke a negyedik negyedévben 0,50 centre, az év egészében pedig 1,57 euróra kúszott fel az egy évvel korábbi 37 centről, illetve 1,26 euróról.

A Siemens Healthineers korábban arra számított, hogy idén inkább 5, semmint 6 százalékkal emelkednek az összehasonlítható bevételek. Várakozásai szerint a 2020-as pénzügyi évben összehasonlítható bevételei 5-6 százalékkal nőnek, az egy részvényre jutó nyereség kiigazított értéke pedig 6-12 százalékkal emelkedik.

A vártnál jobb eredményekre megugrott a Siemens Healthineers árfolyama a frankfurti tőzsdén, eddigi napi és egyben történelmi csúcsán 42,27 eurón, 10,16 százalékos pluszban forgott kora délután.

A Healthineers és holland vetélytársa, a Philips arra számít, hogy az idősödő és egyre egészségtudatosabb lakosság nyomására a kórházak és klinikák még több drága egészségügyi berendezést vásárolnak, például MRI-készülékeket és diagnosztikai műszereket.

A Philips múlt héten közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében ugyancsak erős növekedésről számolt be, ami annak volt köszönhető, hogy megugrott az orvosi diagnosztikai berendezések globális értékesítése. A vállalat ugyanakkor rontotta idei profitmarzs célját, egyebek között a vámtarifák emelkedésére hivatkozva.

A müncheni székhelyű Siemens Healthineers, amelynek piaci tőkeértéke meghaladja a 40 milliárd eurót, a diagnosztizálás és a terápiás kezelések terén alkalmazott technológiák, eszközök mellett digitális egészségügyi szolgáltatásokat és kórházfelügyeleti megoldásokat is fejleszt és értékesít. A Siemens AG német konszernről leválasztott egészségügyi részleget átfogó, 2017. december 1-jén alapított vállalat részvényeit tavaly márciusban vezették be a frankfurti tőzsdére 28 eurós árfolyamon.