Eltűnik egy autótípus

Lényegében néhány nappal az új elektromos Skoda, az Enyaq iV bemutatása után a cseh gyártó közölte, hogy leállítja a Citigo minden változatának gyártását.
Szabó Zsuzsanna, 2020. szeptember 7. hétfő, 12:50
Fotó: Buksza

A Skoda amellett, hogy leállítja a Citigo gyártását, azt is jelezte, hogy hasonló méretű személyautók gyártását a jövőben egyáltalán nem is tervezik - írja a Totalcar.hu.

"A Citigónak nem lesz utódja, és nem is áll szándékunkban ilyen méretű autót készíteni a jövőben. Talán egy nap, ha a VW csoportnak lesz megfelelő villanyautó-alapja, ami kisebb modellek gyártását is megengedi, arra épülhet egy Skoda változat, de egyelőre nem tudunk ilyen termékről. Ami a jelenlegi Citigót illeti, vége a játéknak" - nyilatkozta a cseh márka sales- és marketing-igazgatója, Alain Favey.

A Citigo eltűnése nem meglepő: már csak villanymotorral készült, viszonylag kis mennyiségben. A Totalcar.hu szerint a típus eltűnése a kínálatból a műszakilag azonos VW e-Up! létjogosultságát is megkérdőjelezi, ám annak a lehetséges élettartamáról egyelőre nincsenek konkrét információk.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Józsi2222, 2020.09.07 16:37

@gondolkoggyunk:
Az anyavállalat autója mindkettő.
Gondolj a pékre.
Süt egy új kenyeret, a régi sütését pedig megszünteti.
A szemétláda.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gondolkoggyunk, 2020.09.07 16:23

A Skda anyavállalata megtiltotta, hogy olcsóbb és jobb konkurenciát jelentsen az ő elektromos autójának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html