Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Követve a Limebike villanyrollereit és Homeport Freebikes, illetve Rekola bringáit, és egyben emelve is a tétet, elindította villanyrobogó-megosztó szolgáltatását Prágában a Skoca Auto - adta hírül a Radió Praha. A vállalat egyelőre 50 Spanyolországból importált elektromos robogót helyezett el a cseh fővárosban, ám ezt hamarosan háromszorosára akarják emelni.

Prága központját elárasztották a járműmegosztó szolgáltatások rollerei és kerékpárjai, ezekhez csatlakoznak a Skoda robogói, amelyek BeRider márkanéven futnak az utakon. A járművek hatótávja egy töltéssel 70 kilométer, végsebességük 66 kilométer/óra, így a belvárosi utakon - szemben a rollerekkel és a biciklikkel - nem jelentenek forgalmi akadályt az autósoknak.

Az akkukat a szolgáltató tölti fel, az alacsony töltési szintre eső járművek nem jelennek meg a szolgáltatást kínáló telefonos alkalmazás térképén. A robogókon két bukósisak is várja a felhasználókat, akiknek percenként öt koronába kerül a robogás. Ez 60 forint, ami több a prágai Lime két korona/perces szolgáltatási díjánál, de a bérlő cserébe gyorsabb és biztonságosabb járművön utazhat.

A Skoda szerint akár az autóikat a p+r parkolókban letevő autósoknak is megfelelő kiegészítő járművet kínál a BeRider. A tájékozódást segíti a GPS-dokkoló és az UBS-port. A robogómegosztáson túl az autógyártó részt vesz a car sharingben is: a Leo Express-szel együtt üzemeltei az egyetemisták Uniqway és HoppyGo rendszerét. Prágában az autómegosztók járművei ingyen parkolhatnak a zöld parkolási zónákban.