Sokan megsérültek egy légörvénybe került repülőgépen

Huszonheten megsérültek, amikor váratlanul légörvénybe került hétfőn az Aeroflot orosz légitársaság Moszkvából Bangkokba tartó járata - írja az MTI híre alapján az Index.
Domokos László, 2017. május 1. hétfő, 17:45
Fotó: Napi.hu

Tizenkét embert kellett kórházba vinni. Életveszélyes állapotba senki sem került, de többen szenvedtek csonttörést, és a sérültek közül három embert meg kellett műteni. Az egyik utas beszámolója szerint mindent beborítottak a sérült emberek, a szétrepülő személyes holmik, és a leszállás előtti időszakban felszolgált étel és ital maradéka.

A Boeing 777-es derült időben, 40 perccel a leszállás előtt került úgynevezett felhő nélküli turbulenciába, ami azért veszélyes, mert legtöbbször hirtelen jelenik meg, és csak számítógépes modellekkel lehet előre kimutatni.

A személyzet nem tudta figyelmeztetni az utasokat a közelgő veszélyre, és a sérültek nagy része azok között volt, akik a gép hátsó részében utaztak és nem csatolták be biztonsági övüket.

Az orosz nagykövetség információi szerint a sérültek közül 24-en orosz, hárman pedig thai állampolgárok. Az Aeroflot kiadott egy közleményt, ami szerint minden sérült orvosi ellátását állják - írta a portál.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK