Sokat adtak Marilyn Monroe leveleiért

Csaknem 80 ezer dollárért (19 millió forintért) kelt el Joe DiMaggio válni készülő feleségéhez, Marilyn Monroe-hoz írott szerelmeslevele egy hétvégén megrendezett Beverly Hills-i aukción, amelyen a színésznő elveszettnek hitt levelezésének darabjai és egyéb személyes dokumentumai kerültek kalapács alá.
Inforádió, MTI, 2014. december 7. vasárnap, 20:06
Fotó: Istockphoto

Az árverésen Monroe második és harmadik (utolsó) férjével, Joe DiMaggio baseballjátékossal és Arthur Miller íróval váltott leveleire lehetett licitálni. A DiMaggio tollából született levélért, amelyben a sportoló azért könyörög, hogy Monroe ne hagyja el, egy magát megnevezni nem kívánó gyűjtő adott ki 78 ezer 125 dollárt szombaton, a Darren Julien aukciósház rendezvényén, amelyen több mint kétszáz tételt, leveleket, fotókat és egyéb dokumentumokat kínáltak eladásra.

A kollekció kiemelkedő darabjai között szerepelt a színésznő Millernek küldött levele, amelyben Hollywood leghíresebb szexszimbóluma saját bizonytalanságairól is vallott. "Kétszeresen nehéz megérteni, hogy te, a legkülönb és legcsodálatosabb emberi lény, engem választottál" - fogalmazott Monroe. Ez a kézírásos levél 43 ezer 750 dollárért (11 millió forintért) talált gazdára az aukción.

Marilyn Monroe 1962-ben halt meg, 36 éves korában drogtúladagolás következtében. A levelezés először a színésznő mentorához, Lee Strasberghez került, aki továbbadta egy barátjának. Ennek a névtelenségbe burkolózó barátnak a családja bocsátotta árverésre a gyűjteményt.

HOZZÁSZÓLÁSOK