Sokat érhet Steve Jobs levele

Akár 50 ezer dollárért (12,7 millió forintért) is elkelhet Steve Jobs Apple-alapító több mint negyven évvel ezelőtti álláskereső levele, amelyre a bostoni RR aukciósház egy márciusi aukcióján lehet licitálni – írja az MTI híre alapján az Index.
Domokos László, 2018. február 24. szombat, 16:42
Fotó: MTI/EPA

Az Apple alapítása előtt három évvel, 1973-ban kitöltött jelentkezési űrlapból jól látszik, Jobs mennyire szeretett volna a technológiai iparágban dolgozni. Az egyoldalas űrlapon a számítástechnika későbbi úttörője a speciális képességeket firtató kérdésre azt írta, elektronikus technológia vagy tervezés, az azonban nem derül ki, milyen állásra jelentkezett - írta a portál.

Az űrlapot helyesírási hibákkal töltötte ki a 2011-ben, 56 évesen meghalt később üzletember. A névhez Steven jobsot, a címhez reed college-ot írt. Akkoriban egy rövid ideig az oregoni Reed College-ba járt. Telefonja az űrlapra írt válasz szerint nem volt.

A március 8-ától 15-éig tartó online aukción további két Jobs-relikviára is lehet licitálni: az egyik egy 25 ezer dollárra becsült, a Mac OS X operációs rendszerhez készült használati utasítás Jobs aláírásával, a másik egy szintén aláírt, 2008-ból származó újságkivágás Jobs fotójával, mellette egy cikk, melynek címe: Az új, gyorsabb iPhone 199 dollárba fog kerülni.

HOZZÁSZÓLÁSOK