Sokat segített a Csilllagok hábrúja

A Star Wars sikerének köszönhetően kellemes meglepetéssel szolgált a Walt Disney tegnap este, amikor közzétette negyedik negyedéves számait. Mind a bevétel, mind a profit szintjén messze felülteljesítette az elemzői konszenzust. Az árfolyam azonban mégis esett a zárás utáni kereskedésben.
portfolio.hu, 2016. február 10. szerda, 10:13
Fotó: Reuters

Az elemzők által vártnál sokkal magasabb bevételről és profitról számolt be a Walt Disney tegnap este, az amerikai tőzsdék zárása után közzétett negyedéves gyorsjelentésében. Bevétele 9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, miközben a működési eredmény szintjén 22 százalékos emelkedésről számolt be a társaság. Egy részvényre jutó eredménye az egy évvel ezelőtti 1,63 dollárra nőtt, miközben az elemzők 1,45 dollárra számítottak.

A növekedést a filmes divízió biztosította a cégnek, köszönhetően a Star Wars legújabb részének. A film eddig már összesen 2 milliárd dolláros bevételt hozott a jegyeladásokból a moziknak világszerte, amire ezen kívül eddig csak két film volt valaha képes. A Walt Disney-nél a filmes divízió bevételei 46 százalékkal ugrottak meg a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A Walt Disney részvényei mégis estek a zárás utáni kereskedésben, 3,5 százalékkal kerültek lejjebb a papírok. A befektetők amiatt aggódhattak, hogy a kábelcsatornák, mint az ESPN viszont a bevételek csökkenéséről számolt be az előfizetők számának esése következtében.

HOZZÁSZÓLÁSOK