Meglepőt lépett a Spar

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem új módját fejlesztette ki a Spar. Ausztriában a cég társult egy sörfőző üzemmel, ahol az Interspar pékségében sütött, ám nem értékesített kenyerekből főznek sört - írta a esmmagazine.com híre alapján a magyarmezogazdasag.hu.
Domokos László, 2018. november 6. kedd, 17:50
Fotó: MTI Fotó

A friss hír szerint a kiskereskedelmi lánc a salzburgi Gusswerk sörfőzdével társult, hogy a felesleges organikus kenyerekből sör készülhessen.

Az Intersparé Ausztria legnagyobb kézműves péksége. Annak érdekében, hogy csökkentsük az élelmiszer-pazarlást, a feleslegessé vált kenyerekből borostyán színű, organikus sört főzünk - mondta Reinhold Barta, az üzem sörfőzőmestere a portál szerint.

Az így készült, 5,5 százalékos alkoholtartalmú sör Young&Urban néven Ausztriában kapható a lánc üzleteiben kapható. Az ital árpa- és malátatartalma részben helyettesíthető különböző organikus pékáruk felhasználásával.

A kenyérhéj karamellás jelleget ad az italnak, mely kifejezetten egyedi, karakteres ízében jelenik meg leginkább - tette hozzá Barta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.06 21:14

Helyes, Barta. Jó ötlet.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lutria, 2018.11.06 20:58

Több évvel ezelőtt itthon csinált olyat a Spar hogy a megmaradt pékárút zárás előtt 1 órával féláron adták-majd valahogy leszoktak róla...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html