Sportautót készül bemutatni a genfi autó-kiállításon a Dacia - írja a lengyel moto.onet.pl internetes autósújság. A portál úgy értesült, hogy a romániai autógyár szakítva eddigi hagyományaival egy teljesen új, minden eddigi megszokottól eltérő modellt épített, ami legkésőbb márciusban kerül bemutatásra.

Információik bizonyítására a moto.net munkatársai fotókat is közölnek az internetes felületen, ám ezeken nem látható az autó teljes egészében.  


A romániai sajtó által is felkapott híresztelések a képeken a Dacia által már korábban bejelentett új, összkerék-hajtású SUV típusát vélik felfedezni, aminek bevezetését 2010 első felére ígérte a román gyártó.   

Az új, Logan-alapokra épülő mini-SUV 1,6 literes motorja 130 lóerős teljesítményt nyújt majd. Az autó elsősorban a koreai autógyártókkal kíván harcba szállni, ára pár ezer euróval kevesebb lesz a konkurensek kisterepjáróihoz képest. A román sajtóban megjelent fotók alapján az új Dacia a Sandero és Logan Steppe tanulmányautó keverékének látszik.