Cápává nőttek a lengyelek

Régiós tőkebefektetéseket terveznek a lengyel nagyvállalkozók, akik több tőkealapot is elindítottak a szükséges forrás összeszedése érdekében. Ezek mellett üzleti angyalként is tevékenykedhetnek a térségben.
Barabás Júlia, 2019. június 22. szombat, 11:33
Fotó: Shutterstock

A lengyel üzleti élet nagy halai milliós beruházásokat hajtanak végre hazájukon kívül a Kelet-Közép-Európa más országaiban - írta a Rzeczpospolita.

Például a bValue Alap már a harmadik programját indította el 52 millió zlotys (3,85 milliárd forint) tőkével. Ez az alap Fehéroroszországban, a balti államokban, Romániában, Magyarországon és Bulgáriában akarja fialtatni a tőkéjét.

Ezekben az országokban a cégnek már vannak képviselői. A bValue összességében mintegy 100 millió zlotys eszközzel rendelkezik, a pénz lengyel magánvállalatoktól származik. A kiszemelt startupok indulásként 100 ezer eurós (31,6 millió forint) támogatásra számíthatnak, ami fejlődésükkel felmehet egymillió euróra is.

Az alap létrehozója, Maciej Balsewicz arra biztatja üzletembertársait, hogy úgynevezett üzleti angyalként, azaz közvetlen befektetőként is szálljanak be a kezdő vállalkozások támogatásába. És a kezdeményezése nem talál süket fülekre: Marian Owerko, a Bakkaland társalapítója, Tomasz Misiak, a Work Service alapítója vagy Rafal Brzoska az InPost ötletgazdája támogatja az ötletet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2019.06.22 12:06

A kínaiakat is kitömték a nyugatiak és a fejükre nőttek...most itt van a magyar, lengyel maffia...ez az EU tényleg ostoba hivatalnokokból áll... a szart akarják exportálni mindenfelé...idáig sem vettem magyar illetve lengyel terméket...megmaradok ennél...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.06.22 11:58

minket hagyjatok ki
összes többi rendben van
javaslom még a derék ukránokat
ott van pénz dögivel
és soha senki nem lopja el a pénzeteket:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html