Stephen King törölte magát a Facebookról

Stephen King amerikai író törölte Facebook-fiókját, és arra bíztat mindenkit, hogy inkább a Twitteren kövessék őt - derül ki a szerző Twitter-üzenetéből, amelyben a közösségi oldal hirdetési és adatkezelési gyakorlatát sérelmezi.
Szabó Zsuzsanna, 2020. február 1. szombat, 17:30
Fotó: Getty Images

"Nem bírom, a hamis információk özönét, amelyet megengednek a politikai hirdetésekben, és nem bízom abban, hogy képesek megvédeni a felhasználók személyes adatait" - indokolta döntését a 72 éves King az MTI szerint.

A világ legismertebb jedi lovagját, Luke Skywalkert megszemélyesítő Mark Hamill január közepén jelentette be, hogy törli Facebook-oldalát, mert felháborodott azon, hogy a közösségi oldal nem hajlandó ellenőrizni a politikai hirdetéseket. "Annyira csalódtam, hogy Mark Zuckerberg többre értékeli a profitot az igazságnál, hogy úgy döntöttem, törlöm a Facebook-fiókomat" - írta Luke Skywalker 68 éves megformálója a Twitteren.

A Facebook január elején jelentette be, hogy kirívó esetektől eltekintve nem fogja ellenőrizni a politikai hirdetések valóságtartalmát, és a felhasználókra bízza, hogy mit tartanak igaznak, hitelesnek, és mit hisznek el. Ezzel szemben a Twitter tavaly év végén azt közölte, hogy az oldalról teljes mértékben kitiltják a politikai hirdetéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.02.02 01:16

Helyes. Valaha nagy rajongója voltam a fószernak, de az utöbbi legalább 20 évben már csak oldalszámra menő szófosást, ócska, kiszámítható történeteket képes produkálni. Munkássága csúcsát talán a (régi-régi) Tortúra, a Ragyogás, a Christine, és kevésbé ismert novellái, mint A mumus és az Esős évszak (ez utóbbi nagyon jó, emberevő békák potyognak az égből, ha ha ha) jelentették. A többit nem túl érdemes elolvasni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html