Súlyos mellékhatás miatt felfüggesztik egy kínai vakcina tesztelését

Brazília felfüggeszti a koronavírus ellen a kínai Sinovac gyógyszergyártó cég által fejlesztett oltóanyag klinikai tesztelését egy október 29-én jelentkezett "súlyos mellékhatás" miatt - közölte a brazil egészségügyi hatóság (Anvisa) hétfőn.
Szabó Zsuzsanna, 2020. november 10. kedd, 08:52
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció

Az Anvisa nem közölt semmilyen információt a mellékhatásról, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az Brazíliában vagy más olyan országban lépett fel, ahol a készítményt tesztelik. Azt sem közölték, hogy az incidenst miért csak most hozták nyilvánosságra - írj a Euronews.

A Butantan brazil orvosi kutatóintézet helyi idő szerint kedd délelőtt készül közleményt kiadni az ügyben.

A koronavírus rohamosan terjed Dél-Amerika legnagyobb és - 210 millió lakossal - legnépesebb országában. Csak hétfőn 10 917 új fertőzöttet azonosítottak az egészségügyi minisztérium információi szerint. A járvány kitörése óta 5 675 032 az igazolt fertőzöttek és 162 628 a halálos áldozatok száma. A fertőzöttek számát tekintve csak az Egyesült Államok és India előzi meg Brazíliát.

Ez a harmadik felfüggesztett tesztelés. Korábban az AstraZeneca és a Johnson & Johnson vakcina tesztelését is le kellett állítani egy időre, mert súlyos mellékhatás lépett fel az egyik tesztalanynál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

audiomax, 2020.11.10 11:29

Erre van szükségünk!!! Hajrá Magyarok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html