Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

O'Leary a meghallgatáson kijelentette: "valós lehetősége" van annak, hogy amennyiben megállapodás nélkül történik meg a 2019 márciusára tervezett kiválás, akkor napokra, hetekre vagy akár hónapokra is leáll a légi forgalom a szigetország és az Európai Unió tagállamai között - írta az MTI.

Hozzátette, a Ryanair kész törölni az Egyesült Királyságba tartó és onnan induló összes járatát, ha 2018 szeptemberében nincs még egyezség.

A vezérigazgató elmondta, az utóbbi időben több brit kormányzati tisztségviselővel is megbeszélést folytatott, és az a benyomása alakult ki, hogy Londonnak "halvány fogalma sincs róla, mit csinál".

Mint mondta, egyik tárgyalópartnere például arról beszélt, hogy ha nem sikerül megállapodni az EU-val, akkor Pakisztánnal kezdhetnek egyeztetésbe. O'Leary ennek kapcsán kiemelte: nem tudja, hány brit szeretné Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország helyett inkább Karacsiban tölteni a nyári vakációját.

Willie Walsh, a British Airways brit nemzeti légitársaság anyavállalatának vezérigazgatója nem értett egyet O'Leary-vel, és úgy vélekedett, hogy időben létre fog jönni a megállapodás.

A brexit hatásával foglalkozó szakbizottsági ülés résztvevői a Ryanair vezérigazgatójával együtt mindannyian arra kérik a feleket, hogy mielőbb kössék meg a légügyi egyezményt a fennakadások mérséklése érdekében, ami szerintük azért is különösen fontos, mert sokan már egy évvel előre megveszik a repülőjegyüket.

Megállapodás hiányában szakértők szerint a feleknek az 1950-es években hatályos légügyi szabályokhoz kellene visszatérniük.