A német gyógyszer- és vegyipari óriás, a Bayer 2018-ban 60 milliárd dollárért vásárolta fel azt a gyomirtóiról és génmódosított vetőmagjairól ismert Monsanto vállalatot, amelynek nem csak nagyon rossz a híre a világban, de számos per is zajlik ellene, leginkább olyanok, amelyekben emberek azt állítják, a Monsanto Roundup nevű gyomirtója miatt betegedtek meg - olvasható a portál cikkében.

A BBC híre szerint egy Bill Bader nevű gazdálkodó azért indított pert a Monsanto ellen, mert állítja, azért mentek tönkre a Missouri államban, 405 hektáron termesztett barackfái, mert a szél átfújta a dikamba nevű gyomirtót a szomszédok földjéről a földjére. Ezt a gyomirtót a Monsanto, illetve most már a Bayer és német versenytársa, a BASF gyártja és árulja, ezért Bader mindkét céget beperelte.

A bíróság mindkét céget egyaránt 265 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte, a döntés ellen a cégek fellebbezni fognak. A Bayer azzal védekezik, hogy nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a Monsanto termékei miatt történt volna mindez.