Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Toshiba április és június közt már 57,8 milliárd jen (613,8 millió dollár) mínuszt volt kénytelen elkönyvelni, egy évvel ezelőtt ennél szolidabb, 11,6 milliárd jen volt a hiány. A működési veszteség 22,9 milliárd jenről 37,6 milliárd jenre nőtt, miközben a forgalom 17 százalékkal, 1,34 ezer milliárd jenre esett vissza.

A rossz eredményt a gazdasági válság következtében visszaeső kereslettel és a félvezetők árának csökkenésével magyarázza a tokiói székhelyű vállalat, mely a kilábalást erőműtechnikai és szociális infrastruktúra-hálózatának kiépítésétől várja. Nori Sasaki vezérigazgató áprilisban egy 300 milliárd jenes takarékossági csomagot is meghirdetett, melynek értelmében a korábban elbocsátott 4500 fő mellett a március 31-jével végződő pénzügyi évben további 3900 alkalmazottjától válik meg a cég, ezen felül a fix költségeket legalább 10 százalékkal kívánják csökkenteni.

A prognózisok szerint azonban a folyó pénzügyi évben így is 50 milliárd jenes nettó veszteség várható, 100 milliárdos működési profittal, 2,2 százalékkal erősödő forgalom mellett. Az előző évben a vállalat 70 éves történelmének legrosszabb évét zárta, 343,6 milliárd jen mínusszal.