Sűríti budapesti járatait a Finnair

Éves szinten húsz százalékkal növeli a kapacitást a Finnair a budapesti járatain azzal, hogy a nyári menetrendi időszakban harmadik napi járatot is indít Helsinki-Vantaa és Budapest között - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. március 14. szerda, 17:39
Fotó: MTI/EPA

A magyar fővárosból Helsinki mellett a távol-keleti célállomások a legnépszerűbbek, Helsinki után Pekingbe, Sanghajba, Tokióba és Nagojába repülnek a legtöbben Budapestről - közölte Mikko Turtiainen, a Finnair globális kereskedelmi alelnöke az MTI-vel. A bővítés eredményeként a kínált kapacitás meghaladja majd az évi 200 ezer széket.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy a hosszútávú járatokon az áruszállításnak is nagyon fontos szerepe van, a bevételek 12-15 százaléka az úgynevezett belly cargóból, a csomagtérben szállított áruból származik.

Mikko Turtiainen tájékoztatása szerint a helsinki légitársaság története egyik legnagyobb bővülésén megy keresztül: 2017-ben az előző évihez képest megháromszorozódott az üzemi eredmény és 211 millió eurót tett ki, az árbevétel 11 százalékkal 2,5 milliárd euróra, az utasforgalom 9,6 százalékkal 11,9 millióra nőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK