Nőtt a Syngenta bevétele

Hét százalékkal, 13,5 milliárd dollárra nőtt a Syngenta növényvédőszer gyártó konszern árbevétele tavaly - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 18. hétfő, 20:43
Fotó: Pixabay

A kamatok, adófizetés és értékcsökkentési leírások előtti eredménye (EBITDA) lényegében nem változott, 2,613 milliárd dollárt tett ki 2018-ban az előző évi 2,603 milliárd dollárt követően.

A gazdák jövedelmezőségének csökkenése a legtöbb országban folytatódik. A piaci környezet 2019-ben is kihívást jelent majd a cégnek, mivel az ágazati növekedés az előrejelzések szerint egyszámjegyű marad - mondta Erik Fyrwaldot, a Syngenta vezérigazgatója.

A Syngenta 28 ezer dolgozót foglalkoztat, a világ több mint 90 országában van jelen. A svájci eredetű, bázeli székhelyű cég többségi tulajdonosa 2017 óta a kínai Chem China vegyipari konszern.

A társaság Magyarországon a növényvédő szerek piacán, a szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában, forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában érdekelt. A nyilvános cégadatok szerint a Syngenta Magyarország Kft. árbevétele 2017-ben - utolsó lezárt üzleti évében - 56,5 milliárd forint volt, egy évvel korábban 55,38 milliárd forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK