Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai légierő bejelentette, hogy döntött: a Northrop Grumman Corp., a B-2-es lopakodó bombázó gyártója építheti annak utódját, az új amerikai stratégiai nehézbombázót. A projekt értékét a szakértők 55 milliárd dollárra becsülik. A verseny nagy vesztese a Boeing Co. és a Lockheed Martin Corp. csapata.

A döntés fontos lépés a Pentagonnak a teljes amerikai nukleáris erő korszerűsítését célzó programjában, amely a stratégiai bombázóktól a rakétahordozó tengeralattjárókig és a szárazföldi bázisú interkontinentális ballisztikus rakétákig terjed. A kongresszus költségvetési hivatala szerint a projekt 10 év alatt 348 milliárd dollárba kerül, más becslések 30 év alatt 1000 milliárd dollárral számolnak.

A haditengerészet 12 új nukleáris ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáróval akarja kiváltani 14 Trident tengeralattjáróját, a légierő a szárazföldi telepítésű Minuteman 2 rakétáit cserélné korszerűbbre. A legsürgősebb azonban a stratégiai bombázóerő megújítása, miután még a legmodernebbek, a B-2-es lopakodók is több mint 20 éve vannak szolgálatban. Utódjából 100 darabot terveznek vásárolni, darabját 550 millió dollárért.