Százezer állást hirdet meg az Amazon

Másfél év alatt százezer új munkatárs felvételét jelentette be a gyorsan növekedő amerikai e-áruház, az Amazon, mivel már nem képes az internetes megrendelések okozta többletforgalom kezelésére.
Napi.hu, 2017. január 16. hétfő, 10:05
Fotó: Reuters

Nem csak raktári alkalmazottakat és csomagolókat keres az Amazon, hanem programozókat és magasan képzett mérnököket is. Legutóbb ilyen rövid időn belül ennyi munkást mg a második világháború után vettek fel, akkor a General Motorsnál - írta a Világgazdaság a The Wall Street Journal alapján.

A létszám 55 százalékos bővítését tervező Amazonnál gőzerővel folyik a munkafolyamatok automatizálása, a robotizáció, a drónos házhozszállítás bevezetése, miközben a cég épp azt sulykolja, hogy a gépek csak az élőmunka kiegészítéseként jöhetnek szóba.

Eközben a hagyományos áruházak elbocsátanak. Az egyik legnagyobb amerikai lánc, a Macy's például a napokban tízezer dolgozójának mond fel a vártnál gyengébben sikerült karácsonyi szezon következményeként, és a többiek is követik példáját: a Limited ruházati lánc például 250 üzletét lakatolja le, ami négyezer dolgozó elbocsátását jelenti egyben.

HOZZÁSZÓLÁSOK