Százmillió eurós hitelkeret magyar cégeknek

Az Eximbank együttműködési megállapodást kötött Isztambulban két törökországi pénzintézettel: a DenizBankkal és Törökország ipari - és fejlesztési bankjával, a TSKB-val (Türkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.ª), hogy elősegítsék magyar vállalkozások törökországi exportját - olvasható az NGM közleményében.
portfolio.hu, 2013. december 18. szerda, 14:57
Fotó: Napi.hu

A kedd este aláírt szerződés értelmében az Eximbank százmillió euró közép- illetve hosszú lejáratú, 2-10 éves futamidővel, kedvezményes kamatozással CIRR (Commercial Interest Reference Rate) hitelt nyújt olyan fejlesztési beruházásokhoz és projektekhez, melyek magyar áru illetve szolgáltatás megvásárlásával valósulnak meg.

Az aláírás után Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója kiemelte, hogy az Eximbank olyan Törökországban megvalósuló fejlesztésekhez kíván segítséget nyújtani, melyek magyar hozzáadott értéket képviselnek. Az Eximbank célja, hogy hatékony finanszírozással támogassa a magyar gyártók törökországi exportját, ezzel is erősítve a magyar-török gazdasági kapcsolatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2013.12.18 14:59

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html