Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az informatikai vállalat 10-15 fővel indítja el szegedi egységét, és a tervek szerint évente 15-20 fővel bővül az iroda létszáma.
Jövőre lesz huszonöt éve, hogy a Lufthansa Systems - éppen Magyarországon - létrehozta első külföldi leányvállalatát. A cég tájékoztatása szerint a jól képzett informatikai szakembereknek és a kíváló informatikai felsőoktatásnak köszönhetően Magyarország meghatározó szerepet játszik a vállalat stratégiájában. Szegedre a földrajzi elhelyezkedése mellett azért is esett a választás, mert a város egyetemén kiváló az informatikus-képzés, a Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban kutatás-fejlesztési együttműködést is kötött az egyetem informatikai karával.

A cég jelenleg mintegy 450 informatikai szakembert foglalkoztat Budapesten, akik több mint háromszáz légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, valamint a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások. A vállalat szegedi részlegén dolgozó szakemberek e termékek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak majd.

A Lufthansa Systems Hungária Kft. 1995-ben alakult a Lufthansa-vállalatcsoporthoz tartozó Lufthansa Systems első nemzetközi leányvállalataként. A légiközlekedési informatika egyik piacvezető vállalataként egyedülálló megoldásokat kínál a légiközlekedés szinte minden területére az útvonaltervezéstől a személyzet beosztásán át a fedélzeti szórakozásig. A vállalkozás Magyarországon jelenleg több mint 450 magasan képzett szakembert foglalkoztat.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint tavaly a Lufthansa Systems Hungária Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 6,769 milliárd forint volt, több mint 27 százalékkal meghaladva a 2017-es 5,318 milliárd értéket. A vállalkozás tavalyi adózott eredménye 267 millió forint volt, a 2017-es 229 millió forint.