A kabinet a Politika című belgrádi napilapban tette közzé a privatizációs felhívást, amely szerint június 21-ig csak olyanok tehetnek ajánlatot a részvényekre, akik az utóbbi legalább három évben a bankszektorban tevékenykedtek, valamint legalább 20 százalékos részesedésük van valamely nagy bankcsoportnál vagy több mint egymilliárd eurós aktívával rendelkeztek 2018-ban.

A szerb kormány a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodás értelmében privatizálja az állami tulajdonban lévő vállalatok többségét. A szerb kormány és az IMF tavaly júniusban állapodott meg egy harminc hónapra szóló, nem pénzügyi, hanem tanácsadásra vonatkozó együttműködésről. Az új program a tervek szerint a makrogazdasági és pénzügyi stabilitást őrzi meg, valamint az ambiciózus strukturális és intézményi reformok megvalósítását támogatja annak érdekében, hogy elősegítsék a gazdasági növekedést, növeljék az életszínvonalat, lehetőséget teremtsenek új munkahelyek létrehozására, és erősítsék a befektetői bizalmat.

A szerb sajtóban korábban találgatásként megjelent, hogy a Komercijalna Bankát a magyar OTP vagy az osztrák Raiffeisen Bank vásárolhatná meg.