Gigademonstrációt tartottak a Google-dolgozók

A női munkavállalók helyzetének javításáért vonultak ki tömegesen a Google munkatársai, akik számos konkrét javaslatot is megfogalmaztak, többek között a szexuális visszaélések kezelésével kapcsolatban - idézi a BBC cikkét a 444.hu.
Szepesi Anita, 2018. november 1. csütörtök, 10:20
Fotó: AFP

Először  indult ekkora méretű demonstráció a Szilicium-völgyből, amit az váltott ki, hogy kiderült, a vállalat egyik igazgatója, Andy Rubin 90 millió dolláros lelépési pénzt kapott távozásakor, noha a Google szerint is hiteles vádak merültek fel általa elkövetett szexuális visszaéléssel kapcsolatban. Az Android megalkotója a cikk szerint tagadta a vádakat.  Legalább 48 munkatárs távozott már, szexuális visszaélésekről szóló vádak miatt.

A tiltakozók azt követelték többek között, hogy a jövőben ne kerüljön be a szerződésükbe, hogy a szexuális visszaéléseket, illetve diszkriminációt a cégen belül kell elrendezniük, és nem vihetik bíróság elé. A fizetési és előrelépési egyenlőtlenségek felszámolása, valamint a szexuális visszaélések feltárásról készült jelentés nyilvánossága mellett is kiálltak.

A nemi egyenlőtlenségek mellett a nem megfelelő munkakörülmények miatt is egyre többen emelik fel a szavukat.

További részletek itt.

Fotó: AFP Photo/Bertrand Guay

HOZZÁSZÓLÁSOK