Újabb német multi kapott többmiliárdos támogatást a magyar kormánytól

A magyar gazdaság életerejét mutatja, hogy a világgazdaságból érkező kedvezőtlen hírek ellenére Magyarországon napról napra jelentenek be újabb és újabb beruházásokat az ország valamennyi pontján - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Continental Automotive Hungary Kft. beruházás-bejelentő sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint.
Domokos László, 2020. december 3. csütörtök, 12:25
Fotó: Continental - Képünk illusztráció.

A világ második legnagyobb autóipari beszállító vállalata, a Continental az újgenerációs járműelektronikai termékek gyártásának megkezdéséhez új gépsorokat telepít Budapesten és Veszprémben 25,6 milliárd forint értékű beruházással, ezzel 4127 ember munkahelyét védik meg a két városban. A beruházáshoz a kormány 7,7 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást ad a cégnek.

A német Continental három évtizede működik Magyarországon, jelenleg hét gyára, egy logisztikai és egy fejlesztő központja van itt. A cég magyarországi jelenléte hozzájárult a magyar autóipar növekedéséhez, amely a tíz évvel ezelőtti éves 4 ezer milliárd forint termelését meg tudta két és félszerezni, és tavaly az ágazat 9500 milliárd forint termelési értéket állított elő. A magyar autóipari versenyképességét mutatja, hogy a 19. legnagyobb autóipari export Magyarország nevéhez fűződik.

A Continental újabb magyarországi beruházása tovább erősíti a magyar-német gazdasági kapcsolatokat. A magyar-német ipari kamara felmérése szerint az itteni német cégek 60 százaléka a következő egy évben üzleti helyzetének javulására számít, ami óriási dolog a világjárvány mostani időszakában - mondta Szijjártó Péter.

A cégcsoport 2013 óta stratégiai partnere a magyar kormánynak, így a koronavírus miatti világjárvány miatti nehéz időszakban is - mondta Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Véleménye szerint ez az év nehéz időszak a világ autóipara számára, mert a pandémia miatt jelentős árbevétel-kiesés lesz, és ebben a helyzetben is finanszírozni kell az ágazati átalakuláshoz szükséges jelentős ráfordításokat.

A Continentalt 1871-ben alapították, a vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. Tavaly a csoport 44,5 milliárd eurós forgalmat ért el, jelenleg a cégcsoport több mint 233 ezer alkalmazottat foglalkoztat 59 országban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Denden, 2020.12.03 13:39

Vissza nem térítendő támogatás, alacsony bérek, adókedvezmény... És még mi panaszkodunk, hogy viszik ki a pénzt az országból a külföldi multik.
Ez-az szórjuk csak a rózsaszirmokat a szegénységünkhöz vezető útra, hiszen tudjuk a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html