Szokott a neten vásárolni?- Ennek a hírnek örülni fog

Csaknem kétmillió magyar vásárol rendszeresen külföldről az interneten, a tavalyi évhez képest a növekedés volumene 13 százalékos - hangzott el az Internet Hungary 2016 konferencián. A várakozások szerint az óriás webshopok Magyarországra jönnek, a nagy magyar szereplők pedig egyre inkább külföldön terjeszkednek majd - derül ki a Portfolio cikkéből.
portfolio.hu, 2016. szeptember 27. kedd, 20:10
Fotó: Stocksnap

A magyar székhelyű webáruházak 35 százalékának voltak külföldről érkező megrendelései 2015-ben. A növekedés okai között az euró/forint árfolyamot említhetjük, de a határon túli magyarok is célcsoportot jelentenek.

A magyar webshopoknak a környező országok jelenti a fókuszt, a magyarországi központtal működő webáruházak 28 százaléka gondolkodik nemzetközi terjeszkedésben - írja a lap.

Nagy nemzetközi cégek pedig magyar webshopot nyithatnak. A nemzetközi szinten is meghatározó, Magyarországon az eMag-ot is működtető Allegro-csoport felvásárlása a következő hónapok legfontosabb fejleménye lehet. Erre két nagy esélyest látni: az E-bay és az Ali Express lehet a befutó, ez pedig azt jelenti, hogy a következő években ezek az óriásszereplők is megjelenhetnek Magyarországon.

HOZZÁSZÓLÁSOK