Szuper jó képű, magenta színű LCD-tévék jönnek

A Samsung limitált szériájú LCD-tévé-sorozattal áll elő.
NAPI Online, 2008. március 6. csütörtök, 11:47
Fotó:

A világ legnagyobb LCD-tévé-gyártója, a Samsung Electronics Pavv Bordeaux 650 néven 100, 115 és 130 centiméteres képátlójú készülékeket felölelő LCD-tévé-sorozattal áll elő, amely dizájnjában és technológiájában is különlegeset kíván nyújtani.

A tévék műanyag alkatrészei nem egyszínű feketében, hanem a fekete és a magenta színek kombinációjában készülnek. A környezetvédelmet szolgálja, hogy minden alkatrészt újrafelhasználható anyagokból gyártják.

A képminőség javítása érdekében 120 hertzes full-HD technológiát alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy minden másodpercben 120 teljesen HD-szintű kép váltja egymást a képernyőn. Ezzel minden elmosódottság, mozgáscsúszás elkerülhető. Jelentős minőségi javulásra utal, hogy a jelenlegi alaptechnológia csak 60 hertzes.

Szakértők szerint az ilyen limitált szériák megjelenését az egyre durvább piaci verseny kényszeríti ki, ugyanis a gyártóknak nincs más a kezükben ahhoz, hogy lenyomják konkurenseiket. A Samsung nyomában lihegnek a nagy japán gyártók, a Sony és a Sharp, emellett meg kell küzdenie a minden helyi piacon jelen lévő, olcsó termékeket kínáló kicsikkel is.

HOZZÁSZÓLÁSOK