Tartja magát az AXA

Ugyan majdnem 40 százalékkal csökkent a biztosító első féléves nyeresége, de ez még mindig sokkal jobb eredmény, mint a tavalyi második félév 1,24 milliárd eurós vesztesége.
NAPI, 2009. augusztus 5. szerda, 10:30
Fotó:

Az AXA, Európa második legnagyobb biztosítója, az első félévben 39 százalékos profitcsökkenést szenvedett el a tavalyi év ugyanezen időszakához képest - írja a Bloomberg. A nyereségzuhanás hátterében a biztosítások iránti csökkenő kereslet, illetve az vagyonkezelési üzletág alacsonyabb díjbevételei állnak.

Az első féléves nettó eredmény 1,32 milliárd eurót tett ki, ezzel megverte az elemzőket, akik 801 millió eurós nyereséget prognosztizáltak.

Az AXA 2008 második félévében 1,24 milliárdos veszteséget szenvedett el, ami hét év alatt az első negatív eredményt hozó félév volt. Az életbiztosítási és megtakarítási üzletág profitja 12 százalékkal, 1,23 milliárd euróra csökkent; a vagyon- és nemélet-biztosítási divízió nyeresége 13 százalékkal lett kevesebb és 986 millió euróra olvadt; az eszközkezelés eredménye 176 millió eurót tett ki, ami 38 százalékos zuhanás.

HOZZÁSZÓLÁSOK