Megérkezett a tehénmentes tej

Tehenek nélkül, élesztőből kísérleteztek ki tehéntej kinézetű és ízű folyadékot a tel-avivi egyetem kutatói. Az egyetem biomérnöki tanszékén dolgozó Tamir Tuller professzor és Éjal Iffergan élelmiszer-technológiai vállalkozó az új termékhez közös céget alapított, az Imagindairy nevű vállalatot - adta hírül közleményében az egyetem.
Csernátony Csaba, 2021. január 7. csütörtök, 12:34
Fotó: Napi.hu

Az Imagindairy célja az állati tej összes fontos tápértékének megőrzésével olyan folyadék előállítása, amelynek ugyanolyan az íze, aromája és állaga, mint a tejnek, de a tehenek szenvedése és környezeti károsodás nélkül készül.

A vállalkozás tej- és sajttermékei ráadásul sokkal egészségesebbek az állatoktól származó tejnél, mert nem tartalmaznak koleszterint, laktózt vagy szomatikus sejteket.

A mesterséges tej a modern géntechnológia segítségével teszi lehetővé az élesztő átalakítását. Tuller professzor módszerét a múltban sikeresen alkalmazták vakcinák, antitestek, bioszenzorok és zöld energia előállítására különféle organizmusok, például baktériumok, mikroalgák, sőt vírusok felhasználásával.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2021.01.07 13:37

Én minden nap iszom tejet a kávémba, de sosem éreztem rajta tehén ízt... hát nehogymár évtizedeken át tehenet ittam, és már csak mostantól tudok tehénmentest..? Hát ez őrület, akaratom ellenére, tudtomon kívül a gonosz sorosék tehénnel itattak, még jó hogy nem nagyon lehetett észrevenni a tejben a teheneket... feljelentést teszek....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html