Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lehetséges, hogy a bolgár Telenor új tulajdonos kezébe kerül, alig két évvel azt követően, hogy a cseh milliárdos Petr Kellner által irányított PPF-csoport megvásárolta -  írja a Növekedés.hu a novinite.com hírportálra hivatkozva. A többi 2018-ban vásárolt cégnél is felmerült a kilépés.

A Bulgáriában, Magyarországon, Montenegróban és Szerbiában, összesen 2,8 milliárd euróért megvásárolt Telenor telekomszolgáltatók elnevezése egyelőre változatlan, bár kiszivárgott információk szerint előkészületek folynak a "Laa" névre átkeresztelésükre.

Tavaly októberében a PPF a magyar üzlet 25 százalékát az állami tulajdonú Antenna Hungaria részére eladta és állítólag felmerült a maradék tulajdonhányad értékesítésének lehetősége is.

A bolgár Telenor iránt mindenesetre sok az érdeklődő, az American Providence Equity befektetési alap is jelezte a vételi szándékát.

Az értékesítési szándék egyik magyarázata az lehet, hogy a PPF egy 5G hálózat létrehozását és fejlesztését célzó, nagy beruházásra készül. Ez a folyamat valószínűleg hosszú és költséges lesz, mivel a legfontosabb hullámhosszakat még nem szabadították fel, így a kereskedelmi lehetőségek egyenlőre korlátozottak - olvasható a cikkben.