Eladja hajógyártó részlegét a ThyssenKrupp a Saabnak - jelentette be a társaság. A svéd védelmi cég 340 millió svéd koronát fizeti a részlegét. Az akvizíció beleillik a Saab stratégiájába, ami katonai beszállítóként szeretné erősíteni pozícióit - írja a Reuters.

Megegyezett a német ThyssenKrupp a tengeralattjárókat gyártó üzletága értékesítéséről. A svéd védelmi cég, a Saab veszi meg a hajógyártó részleget 340 millió svéd koronáért (12 milliárd HUF). Már áprilisban felröppentek a hírek, hogy tárgyalásokat folytattak a részlegről és múlt héten már arról szóltak a hírek, hogy közel van a megállapodás, amit a Saab akkor meg is erősített.

Az akvizíció beleillik a Saab stratégiájába, hogy a katonai rendszerek nagybeszállítója legyen, azon belül is elsősorban a tengeralattjárók területén erősítené pozícióit - olvasható a cég közleményében. A svéd kormányzat korábban arra érte a Saabot, hogy olyan stratégiával álljon elő, amivel segítheti a svéd hadiipar tengerészeti szektorát.

A ThyssenKrupp Marine Svédországban 1000 főt foglalkoztat. A Saab várakozásai szerint a felvásárlásnak nem lesz szignifikáns hatása a 2014-es eredményekre. A hírre minimális emelkedéssel reagált a Saab árfolyama, 0,3%-os erősödéssel indították a kereskedést.